lugnet efter stormen

jaha, så vart julen över även detta året. julafton var jättemysig.
först var vi hos pappa , och han är alltid lika glad denna dag. det blev julmiddag hos faster och tusen barn som inte kan sitta stil i väntan på tomten. Hem till mamma och äta ytterligare. Mer julklappar och mer tacksamma kramar och glada leenden. På kvällen åkte sällskaps-spelet "så det kan låta" fram och vi sjöng för fulla halsar allihopa. Även om lagen jag var med i kom sist hade jag grymt roligt.

Juldagen var det dax för den alltid lika underbara kalkonmiddagen. Huset fylldes av människor, mer julklappar(?) och god mat. Sedan bar det av till josefin på förfest, där också hennes lägenhet fylldes av kända och okända människor. trevligt hade vi och tiden sprang iväg. Som tur var slapp vi denna långa kö som alltidbildas på juldagen. In till baren där jag självklart hittar malin det första jag gör. Där blev man ett tag där man träffade alla möjliga sorters människor. alltid trevligt! Det var som sagt en mycket bra kväll och det är ju tur att Jp är där så han kan hålla koll på mej, ha ha. Kvällen avslutades med mat hos "kompis" och sedan en liten efterfest hos en väldigt otippad person, där vi spelade buzz och drack vin. Sedan travade jag hem.

Nu är det som sagt , lugnet efter stormen. Julen är över och det är lugnt och skönt. Men jag r riktigt nöjd, och tomten var riktigt generös iår, Lina har tydligen varit snäll! Nu väntar en vecka med jobb och shopping. Bra kombination, Sedan hem till mitt kära Halmstad igen. Där ska det firas en riktigt lyxig nyår .

jul?

ja tänk det kan man inte tro när jag ser ut genom fönstret, när jag vaknade upp hos pappa idag hade jag ingen som helst julkänsla i kroppen, men nu - hemma hos mamma där hon har julstökat runt hela dagen med alla matförberedelser så känner jag igen mej igen. det är julafton imorgon.

i dagarna som jag varit hemma har jag hunnit med en hel del faktiskt, jag drog på mej en infektion i luftvägarna i onsdags så i torsdags morse fick jag snällt trava ner till vårdcentralen och puffa på en såndär astmapipa. sedan fick jag mej en alldeles egen inhalator, som mina kära vänner har haft väldigt roligt åt. så nu kan jag sova om nätterna igen, och jag är utvilad och glad. (förutom just nu kanske, men det beror endast på att gårdagskvällen spenderades i parken). Igår umgicks jag med josefin och tobias hela dagen, julshopping och fika hanns med. Jag får väl erkänna att jag köpte min första julklapp för året igår, och den sista inhandlades idag bland tusen andra .

kvällen igår var väldigt trevlig. Jag satt så nöjt och drack mitt goda vin hos syster innan vi tryckte ihop oss allihopa i en taxi. I parken var det kära återseenden, och mindre kära återseenden. Det slutade i total kaos hemma i systers lägenhet .

Nu är det som tidigare nämnt, och som alla med stor säkerhet vet dagen innan julafton. Det ska bli mysigt imorgon ändå och jag älskar att jag är nöjd med precis varende julklapp iår som jag inhandlat. Det är roligare att se när människorna är glada åt det dom fick av mej, än att själv öppna.

Min härliga lillebror är brutalt ärlig, så när han för två år sedan fick ice age filmen av mej, som jag för övrigt tyckte var en utmärkt julklapp sa han högt och tydligt "AH, men Lina detta har jag INTE önskat mej" . tack för den liksom. så från och med då vågar jag inte mej på att köpa något annat än det han önskar sej.

nu ska jag vara en god dotter och hjälpa mamma med julstöket.
god jul

skäms, lina

äntligen har jag satt mej ner framför datorn för att uppdatera min kära blogg.  mycket har hänt sedan senast, faktiskt mer än jag orkar skriva och berätta , nu.

helgen som gick bestod av hemmakväll fredag följt av en ganska impulsiv utgång lördag. Förfest hos Malin, och efter ännu en förfest hos Filip bär det av ut och jag travar iväg med mitt trevliga lilla sällskap till Gastons. Där dricks det cider och cosmopolitans för glada livet. Sedan blir det inte mycket mer på stan utan vi traskar iväg hem till Michael aka Ali där vi fortsätter våra galna upptåg. Helt plötsligt sitter Micke jämte mej i soffan (observera att Michael och Micke är två helöt olika personer) , och sådär efter lite dricka kunde jag nog inte blivit gladare. Så vi går hem till honom och ger oss själva välbehövd sömn. Söndagen blir seg och vi gör inte mycket mer än tittar på film och beställer hem pizza på dagen. När kvällen kommer hälsar vi på Filip, trevliga som vi är tvingar vi honom ladda ner de två absolut sista avsnitten av One three hill , men i gengälld lagar vi faktiskt mat till honom.

I veckan har jag väl inte uträttat något som jag borde gjort, men det r inget som inte kan vänta. Jag har prioriterat långa fikastunder och mycket sömn istället. Det kan nog behövas nu såhär inför julen.
JAg och har däremot agerat väldigt goda vänner och hållt michael sällskap i hans långa kvällar med jobb. Har man tre företag så vill det till att jobba. Det har blivit mycket lärorika kvällar dessutom. Herregud vad killen är allmänbildad. Långt in på nätterna sitter vi bara och lyssnar på alla hans galna historier och intressanta kulturberättelser.

Igår fick vi nog av att sitta inne , och tänkte att det skulle var trevligt att gå till Harrys och spendera sista kvällen innan vi åker hem med att dricka en öl. Lina Malin Michael plus vän travar iväg och slår oss ner i stöket. Begreppet "en öl" existerar nog inte hos oss. ha ha. Det blev en riktigt pangkväll där vi provade på godsaker på Harrys följt av drinkar hos Michael . Sedan tyckte han det var en utmärkt idé att dricka skumpa mitt i natten, så efter en flaska Cristal och en Dom Pérignon var vi riktigt nöjda allihopa.

Idag har vi lunchat på vattenporten och julhandlat lite. Och nu är jag äntligen hemma i Anderstorp hos min mamma. Här ska det firas jul så det står härliga till. Delar av släkten som man knappt ser annars ska bli kul att träffa, juldagen blir det traditionsenligt kalkonmiddag följt av utgång.

fredagspoesi?

nej inte alls, det är fredagsnatt.  jag är trött efter en kväll med tusen skratt idol och allt som hör en mysig hemmkväll med tjejerna till. imorgon blir det utgång och inflyttningsfest, men på dagen ska det hinnas med en massa julbak och god glögg . söndagen utlovar mys på stan med julskyltning.

onsdags kåren, har tusen saker att skriva omd et och om allt som händer. men det händer så mycket och så fort hela tiden så jag hinner inte med.
jag hänvisar till pege.blogg.se idag, endast för att jag är så trött.


tack.


RSS 2.0