strålande jul

Ja så då var man i de smålänska skogarna för julfirande återigen. I fredags anlände vi till stationen, (i reftele såkalrt, andersorp har väl ändå ingen station) med fullpackade resväskor. Hemma var det julstämning, blev en kväll i goda vänners lag över några glas vin.

Lördagen tillbringade jag i Gislaved med julshopping och fotboll mest hela dagen. Kvällen blev fest och min syster gjorde ett misslyckat försök till att göra egen glögg. Väldigt mycket för stark och smakade faktiskt inte alls som det ska. Iväg och dansa i kära gamla Gisleparken och träffa vänner. Mycket trevlig kväll.

Idag är det dan före dan. Den har varit helt traditionsenlig. En massa ärenden hela dagen. Och mamma förbereder kalkon, julskinka och all julmat, allt till tonerna av julmusik, men man hör mest mamma när hon sjunger och dansar runt i köket. Hon myser och trivs och pysslar. JAg myser och trivs och pysslar. Fast gladast är min kära bror. Han sitter absolut inte stilla och river och klämmer på alla paket under granen.

Nu ska jag återigen stöka lite . Sedan blir det uppersittarkväll och innan läggdax blir det självklart skinkmackan. Den är den bästa på hela dagen.

God jul min vänner.

Glögg&Tp

Idag blev äntligen nyår spikat, U-lokalen är ledig och det kommer bli en mycket festlig tillställning med trerätters och härligt folk, det kan ju aldrig gå fel. Anmäl er nu!

Seminarium idag alltså, gick bra trots att jag inte var så aktiv :P förlitade mig på mina vänner i krig. Sedan handlade jag och Klara mat som vi tillagade hos mig. Efter en powernapp på soffan drog vi iväg och det var dax för glöggkväll på fartyget. Det blev tillslut Jag, Klara Emmie Andreas Nicklas och Johan. Tp åkte fram och självklart vann jag och Klara, inga konstigheter . Vi hade trevligt. Hoppas på fler nyktra tillställningar tillsamans.

Snart ska jag och min käraste sambo titta på Sunes Jul, passande nog. Servar henne förresten grymt bra med mat tydligen =p men hon gör ju så gott hon kan :p Glöm aldrig att häromnatten när vi borstade tänderna utbröt ett mindre vattenkrig. Slängde vatten på varandra och skrattade mest hela tiden. ha ha. lättroat på två personer.


Nu vill jag ha snö, pulkaåkningen ska inte lysa med sin frånvaro iår också. aldrig. Käraste gamla ekekullen ska besökas, med pulka termobyxor och tjocka vantar.

Imorgon ska jag ge mig ut på jullappsshopping. Nej, jag har inte köpt en enda julklapp ännu. MEn å andra sidan köpte jag alla mina dagen innan julafton förra året och det gick hur bra som helst. Har fått strånga order av min syster att hitta Singstar till min bror. Lika bra att lyda.

Nu har jag utlovat mitt första nyårslöfte också, lika bra att hålla det för sigsjävl med tanke på hur kass jag är på att hålla dom. Men i sitt eget huvud kan dom samlas. Dom blir med all säkerhet fler

"dom kanske bara heter likadant"

Senaste nytt från mitt härliga grannområde Andersberg, polisen hittade tydligen en bomb där igår, sprängdegen var tydligen lika stor som en falukorvsring. I tidningen klassades den som " allmän ödeläggning" , mycket härligt.

Föreläsning drog igång dagen, efter en mycket seg förmiddag lyckades Klara få liv i mig med en stor dos kaffe. Tentan tillbaka och nu känns det okey ändå. Klart jag fixar det här. Sedan gick jag hem och diskade. fy sjutton det var på tiden. haha. Seminarie imorgon , och den förberedde vi ikväll hos Louise & Kim, fick väldigt mycket gjort. Nej klart vi inte fick, vi hade ju en hel massa annat att diskutera. Men trevligt har vi ju, och man är alltid glad när man går därifrån.

Nu är det snart jul ju, släkterna samlas och det kan ju aldrig gå fel, pappas släkt är stor stökig och med många barn, och mammas är också stor stökig, men fast mer vuxna. Julafton brukar vara väldigt händelserik.

Juldagen blir det utgång, i småländska skogarna. Det är alltid skoj, men annorlunda mot utgångarna här, men vem känner inte för lite variation ibland?

Nyår är inte helt planerad ännu, jag vet vart den komemr firas och att den kommer firas. Men sedan är det oklart. Det löser sig alltid.

Jag är mycket nervös och har en stor klump i magen, men det löser sig förhoppningsvis och det är säkert bara jag som överdriver. Annars vet jag inte vad jag tar mig till.

Puss faktiskt

Helgen är gången, återigen  och julen närmar sig. Ska bli skönt att komma hem och få ett bryt från allt här i Halmstad för en tid. Tillbaka igen lagom innan nyår som ska firas här i goda vänners lag.

Fredagen tillbringades i stan och med att stå i kö, bokstavlig talat. Vi inhandlade oss en god flaska rött och sedan travade vi bort till ostboden för att inhandla delikatesser. Två timmar senare kom vi ut, jag höll på att dö. Dessutom fick vi endast med oss tre små bitar. På kvällen lagade vi lyxmiddag och drack vin, sedan fick vi ett ryck och drog ut i stan. Det var kul, men vi tog det relativt lugnt men det hela slutade hemma hos Saltan bland drinkarna.

Lördagen chillade vi mest hela dagen. Tog oss ut till Eurostop dock, och promenerade hem. Vi var nära döden flertalet gånger i närheten av andersberg. Sedan var det mycket fnittrig och oserös eftermiddag. Kvällen blev myckethändelserik, med start med förfest hos Malin, vidare ut i natten till Moon, där vi dansade mest hela tiden. Sedan käkade vi på mc, träffade välbekanta ansikten och språkades med polisen. Jag tog taxi från stan och Pg sov hos Malin som tydlgien var riktigt vild & galen.

Idag har vi varit i stan och tittat på idol-uppträdandet. VIlken man Sam är alltså. han vill vi väl ha tjejer? Sedan tillbringade vi en lång stund över en fika. Ikväll har jag och pg lagat mat (läs jag ) och Pg bakade paj, det gick ju bra tillslut. även om hon glömde smälta smöret det första hon gjorde och slängde glatt ner det i bunken. Nu är det filmdax och sova. Imorgon är det föreläsning och grupparbete på schemat. underbart. Vilken tur att vi då har bästa seminariegruppen, Jag malin klara kim och louise! haha. håll i hatten.

tack faktiskt.


Paranoid.

Okey det är inte normalt, min kropp behöver ingen sömn. (eller så beror det på att jag varit så duktig alldeles själv och vänt på dygnet) sov en timme inatt ungefär, och här sitter jag nu och är inte alls speciellt trött, iaf inte så trött som ajg borde vara. Dagen började med introduktion till ny delkurs följt av tentakomplettering hemma hos mig. Gick toppen så nu kan jag andas ut. Sedan lagade jag mat och det blev chill framför tvn.

Vi fick för oss att det vore bra att lämna in tentan redan idag så vi traskade bort skrev ut den och lämnade in den innan vi mötte upp Kim och Louise för att gå till Klara. Där färgade vi mitt hår och nej, jag var inte alls så stirrig som jag utgav mig för att vara (H). Pg kom senare och vi hade en härlig tjejkväll

Nu börjar det bli dax för film och sova. Imorgon ska jag upp iväg till stan och shoppa med tjejerna, vi är ju lediga. Sedan blir det födelsedagsfika för Caroline. Fördrink hos mig och förfest i allrummet här på Gladan. Blir nog hur trevligt som helst. Och äntligen ska Pernilla hänga på ut, det var alldeles för länge sedan nu.

På torsdag ska jag träffa Sarah, och självklart blir det filmmys också. Den traditionen ska införas nu tjejer.

Idag har jag bara 1 uppmaning till mitt kära område här, sluta för guds skull att skjuta. Jag har minsan sagt till Pg att vi inte går förbi eller står i fönsterna om kvällarna mer, kryp under dom så håller vi också oss levande. :P
Och dessutom slipper vi vara livrädda när vi går (springer) nattliga rundor till macken. Och vi slipper bli paranoida när det kommer in en man med rödsprängda ögon och tycka oss höra honom ladda pistolen. För de tredje slipper vi tänka att han endast köpte en dunk med t-sprit och gick i samma riktning som oss direkt efter för att bränna ner huset vi bor i.

Nej, sängen nu.

Stridspilot för guds skull

Dagen ägnades åt julshopping, stökade runt i hela stan, men egoist som jag är resulterade det hela endast till en mysig kofta till migsjälv. Men nu har jag iaf en klar bild om vad familjen ska få.

Efter det hade jag ångest inför kvällsmaten, verkligen. haha. Ringde för att rådfråga min sambo men hon var upptagen affärskvinna mest hela tiden. Vågade mig på lasange för första gången på egen hand, vilken dolda talanger jag har.

Har även hunnit med disk, tvätt och pyssel i lägenheten. I veckan ska det hinnas påbörjas en ny delkurs och allt vad det innebär, känner mig ändå motiverad. Bara jag bättrar mig på förberedelserna inför föreläsningarna denna gången. Sedan ska jag hinna färga håret, julshoppa, tvätta, och kårens lussevaka missar jag inte för allt i världen.

Nu har jag ett nytt favoritprogram på tv igen, Stridspiloterna. Det är nästan själv så man börjar fundera på att helt byta bana, ha ha. Helt sjukt coolt i vilket fall.

Allt ljusnar nu, om bara personen som ringer på dörren och sedan inte är kvar när man öppnar kan sluta upp, jag blir ju livrädd och vågar inte öppna dörren längre. ha ha. Det är säkeligen grannen, där harjag också ljusa nyheter. HAn ringde på förra veckan ioch berättade för pg att dom letar ny lägenhet. Glad som hon blev gav hon en hel del tips vart man får lägenhet snabbt. Då moina vänner bjuds det till fest, detta ska firas med den största utflyttningsfesten Halmstad skådat, vi ska spela hög musik skrika och festa långt in på natten, bara för att vi kan förståss. Efterfesterna på Gladan är tillbaka, precis som förra året igen. Härligt.


Vad konstig du är.

Helgen är över och jag sitter på söndagseftermiddagen med huvudvärk och är trött. allt är som det ska vara med andra ord. Gårdagen visade sig bli en helt okey kväll, inte mer. Fördrinken hos Malin var hur bra som helst, men förfesten på bolmens visade sig vara hur trist som helst så vi travade tillbaka till Gt och Andreas. Det var betydligt mycket bättre. Vi är allt ett härligt gäng i Mkv, även om vi nästan alltid bara är vi har vi alltid hur skoj som helst.

Moon var väl bra, men efter en del incidenter orkar jag helt enkelt inte vara kvar där. Telefonen var väldigt aktiv inatt. Hittar en styck väldigt överförfriskad Mikey, jag tror nog inte jag har sett honom så glad under hela tiden sedan i somras.Får med mig honom i taxin, lämnar av honom och åker hem. Och fyy vad trist där är när inte Pg är hemma, så jag kan springa upp och väcka henne med allt roligt som hänt. Satte på tvn och väntade på bättre tider. Resulterade i att jag somnade där. Så idag ahr jag minsan lite ont i ryggen,

En del människor kan verkligen konsten säger jag bara.

Satt och blev irriterad i min ensamhet innan, kan inte folk bara sluta att slåss när dom är ute och roar sig? Det förstör och drar ner stämningen . Dessutom påverkar det människor som inte är med i själva slagsmålet också. Även mig, igår. Och det tycker jag inte om. 

Och förresten, har jag nämnt att jag utan tvekan har de allra skönaste och bästa tjejerna omkring mig?

lördag, 8/12

Nu är tentaperioden över för denna gång. Det blev intensivt arbete dygnet runt, och det känns verkligen skönt nu. Eftersom vi blev färdiga med en dags marginal firades detta självklart på kåren i onsdags. Det var en härlig kväll, på alla sätt och vis. Eftersom vi firade ganska bra resulterade detta sig i en seg och lång torsdag med allt vad det innebär, vi hyrde två skräckfilmer och så låg vi i mörkret, var livrädda och ångrade oss. ha ha. Bästa serien just nu för övrigt är utan tvekan Traveler.

Igår var mami på besök, shoppingrundan i stan var inte att leka med. Sedan åkte hon tillbaka till lilla a-torp och tog min sambo med sig. SÅ jag blev ensam kvar, tog mig in till Malin och fick hur gpod mat som helst och några glas vin senare gjorde vi stan i liten bemärkelse. Det är ju ikväll vi ska fira, gå all in.

På tisdag börjar vi en ny delkurs och jag vill inget hellre än att slippa en viss person. Jag hoppas verkligen jag lyckas.

Hells angels on wheels.

Definitivt inte min bästa film. Med en mycket ung (haha) Jack Nicholson. Tänk att han också sett skaplig ut i sina dagar. Kan man verkligen inte tro egentligen. Ja som ni märker är jag mitt uppe i tentaperiod. Dock utan någon som helst ångest överhuvudtaget. Jättekonstigt kan tyckas. Diskursanalys på en film känns ganska okey ändå. Blir två dagar fyllda med plugg kaffe och Klara nu. Man förstör inte ett vinnande koncept hur som helst.

Helgen var jättebra faktiskt, Fredagen var det  den årliga julfesten i Mkv och våran tur att jobba. Det gick jättebra, alla hade roligt och jag & Mikey gjorde ju ett himla bra jobb som entrévärdar. Kvällen gick fort, och jag tror att colan med jäger gjorde sitt. Detta resulterade i utgång senare. Gastons, följt av Morfars höna & Bond. Där man träffade otippade människor. Det var ju skoj att se Mr M efter en lång tid.

Lördagen blev segstartad. Men syster & bror kom på besök, vilket var hur trevligt som helst. Galen bilfärd in till Eurostop, visste ni att rödljus bara kan dyka upp helt oväntat från ingenstans? :P Sedan på kvällen blev det fördrink hos Malin med tjejerna, där det diskuterades sjukt mycket roligheter innan vi åkte två våningar ner till boysen som satt hos Acke.  Lite mer vin och sedan ut i stan. Moon firade ettårs. och det resulterade i sjukt mycket folk, så vid halv tretiden tappade jag lusten och åkte hem.

På onsdag är det stabsval inför nästa års nollning också. Lite ångest inför detta. Får väl se om man ställer upp som sergant. Tar ju en himmla massa tid. Men enligt min goda vän Emmie, detta årets är det värt tiden. Frågan är bara om man klarar att efterträda henne. Och självklart om min k'ra klass tycker att jag skulle platsa.


RSS 2.0