var det lika skönt för dig som det var för mig?

Jisses vad det går. Fram och tillbaka, hit och dit. Tillbaka i Windy på fredagen. Ett glas vin eller några hos Ullis, med spel ost vin och kex. Helt underbart, det är sådana stunder jag vet varför jag saknar Windy när jag inte är där. Lördagen spenderade jag med matlagning film och egentid innan jag slöt upp med Nadja. Mina finaste brudar från Gislaved, och jag, en box rött och sådär. Det slår liksom aldrig fel. Fest hos Filip, där Sarah lekte rockstjärna och Caroline var mysig. Nadja satt mest med ansiktet i sitt vinglas. Sedan blev det ett glas på Mårten innan jag blev trött, tog en taxi hem och somnade.

Idag har jag stökat runt i stan och letat julklappar, resultatet? Inga julklappar alls. Jag blir ju stirrig, det måste ligga tanke bakom. Så jag kan glittra med ögonen och var mest exalterad av alla när det skall öppnas paket, skrika åt dem att ta mina först och hoppa upp och ner. Helst av allt vill jag hjälpa dem att slita av pappret och halvvägs in i kartongen avslöja triumferande vad det är. Efter det vill jag fråga om de gillade det, helst flera gånger och nöjt bekräfta att jag gjort ett jävla kap. Men givetvis tyglar jag mig, det förstår väl alla inte skulle passa sig.

Sedan satte jag mig i en bastuvärm bil tillsamans med Emma Sebbe Adam och Evelina den var så varm att det brännde när Adam blåste på min axel. Vi sjöng lite, skrattade lite och vips var vi i snöiga Anderstorp, de följde med in och tog en snabbfika innan de bilade vidare. Vissa var ju lite stirriga och hade bråttom för en gångs skull.

Så nu har jag mest myst runt i huset, tagit en långpromenad med mamma och fått lite julkänsla. Jag kommer trivas extremt bra denna veckan, det vet jag.

Filmtips - Up! animerad och faktiskt mycket fin film.

Känner att vi är lite dåliga på kommunikationen här faktiskt.

Så vi kör en, ge mig tips på julklapp till ett tioårigt vilt monster?

Imorgon ska jag och Pernilla åka pulka. Lyckan är total


haha

I brist på annat och med fr mycket tid, så får ni ha överseende med att jag drar till med en sånhår cheesey grej på min annars så otroligt häftiga blogg. Och bara för att jag kan, säger jag åt er att ni måste göra samma grej
Lets do it, nu blir vi 17 igen.

Dagens låt: Peter Jöbacks - Jag kommer hem igen till jul
Dagens dusch: Lång varm och välbehövlig
Dagens frisyr: Självtorkat med en borste igenom.
Dagens smink: Lina
Dagens händelse: PR-jobbet som fixades
Dagens planer: Bokade in möten, skrev enligt planerna på C-uppsatsen
Dagens vill ha: Körkort
Dagens saknad:
Dagens drog: Kaffe
Dagens tråkigaste: Att jag inte åker till Windy förän Fredag em.
Dagens finaste: Sandras gullunge Neo
Dagens måste: C-uppsats
Dagens dricka: Bubbelvatten och kaffe
Dagens köp: plånboken är orörd
Dagens mat: Mammas mat
Dagens sjuka:
Dagens kärlek:
Dagens mående: Ganska härligt faktiskt.
Dagens mobil: Min fina Nokia, som jag glömt av hur den fungerar såklart.
Dagens mp3: Lyssnar hits från gymnasiet idag.

In yours.


läppstiftsdjungeln

alltså, jisses. Julen är ju för tusan snart här. Det slog mig igår i snön, när mamma pratade om hur duktig hon varit och minsan förberett köttbullar, revben och liknande till vårt grymma julbord som dukas upp den 24:e.

hade en fantastisk dag igår, sov ganskia dåligt under natten och sådär så jag steg väl upp till doften av kaffe runt klockan tio. Sedan promenerade vi över en timme i snön, jag och mamma. Vi pratade om sådär världsliga ting. Ni vet, om han på kullen som gör si eller familjen nedanför som gör så. Och bebisar, som vi pratar bebis. Det är väl kanske inte det konstigaste eftersom jag har en syster som blir tjockare och finare för varje gång vi ses. Man ser i mammas blick när det kommer på tal, det riktigt lyser. För "det är ju hennes bebis" . Tobias tror på att  det är en rockbebis, och spelar Van Halen , Kiss och liknande för den varje dag.

Sedan flanerade vi i storstaden Gislaved. Ni vet, där samlingsplatsen är den stora klockan och butikerna heter Klädstället, och cafeérna Linneas och har  samma inredning som de hade när vi satt där inne och tjyvrökade som mindre, för det var tillåtet.

Och coola var vi, diskuterade detta med min gamla barndomskärlek igår. Hur otroligt tuffa vi var då. Vad skolan var vår  högborg där vi kunde bestämma ordna och vara tuffa precis som vi ville. Vi hängde hjälmarna på styret, och var man häftig slängde man bak den på pakethållaren. Vi träffades i trapphusen och lekte pusslekar i rasterna, och när man kom upp sig i åldrarna började alla coola tjyvröka och skolka. Vi höll oss bakom Pernillas trädgård, i skogen där. Och ciggen snodde vi från min syster. Så stod vi där och blossade, hostade och låtsades göra halsbloss och lät den blöta ciggen gå runt i ringen. Sedan gned vi granbarr mot fingrarna, sprutade ullaredsparafym på kläderna och drog en klick tandkräm i munnen. Sedan kände föräldrarna ingenting. verkligen inte. Jag gillar det, nuförtiden springer alla runt och växer upp jättefort. Vad händer då med tjusningen att göra olagliga saker?

jaja, På kvällen var jag på Krokusvägen, hos syster och hennes Tobias. De är de sjukaste jag vet, och jag kan itne riktigt förstå att de ska bli föräldrar. De två som brottas och retas fortfarande? Fast det är klart, de är fantastiska. Och pluset ligger väl lite att bebisen aldrig behöver känna sig utan lek-kamrater. Jag har iallafall inte skrattat så myccket på evigheter känns det som.

Idag är en rätt skön dag, har bokat lite möten, intervjuer, skriver lite c-uppsats och ser solen utanför fönstret. Och jag ska få träffa min fina pappa idag. Min lilla korta underbara pappa. Vi ska väl mest "chilla" som han använder med stolthet i rösten.

Halmstad, på återseende fredag. Då har jag saker att reda upp.

min bästa dag

Vilken jävla dag 14 December 2009 har varit, jag som tänkte avsluta året på topp med mitt fortsatta leende på läpparna.

Nej, jag vet faktiskt inte varför jag skrev nu. Bara för att jag kan mest.

Jag kör, det är snö i Småland. Jag kanske skulle ta på mig, lägga mig i trädgården och fånga snöflingor på tungan. Tänka på en massa saker som gör mig glad, som mina finaste tjejer exempelvis. Har hört så jävla många klyschor idag, så jag kan väl bidra med min egna. Jag har världens bästa vänner. Jag är uppriktigt ledsna för människornas skull, som inte har de i sitt liv. Men asglad för att jag har det, när jag kommer tillbaka till Halmstad tänker jag mig en tjejkväll, snackar sushi, chocklad, vin, skvaller, och förbannat mycket kärlek.   Ja just det, och snacka gardiner såklart, glöm inte snacka gardiner. Det är ju vad vi gör på våra tjejkvällar.



internkommunikation

okey, John Mayer i lurarna jag snott av Emma. Dagens andra pappersmugg kaffe i handen, andra vilar på min dator. Min alldeles svarta blanka fina jättekassa dator. Den har valt att leva sitt eget liv, allts¨utgå partnerskap med mig. Hur jag väljer att tolka att en elektronisk pryl övergett mig (en av många) skiter jag elt enkelt i att berätta. Emma uppmanar mig att hålla den ifrån vatten. Smart tjej det där, kopnstigt bara att den varken har badat eller fuktats utav mig.

Andra dagen i veckan, andra dagen med intensivt plugg på skolbiblio. Igår var vi stationerade på den lyxiga platsen vid toaletterna på andra våningen, klara pernilla och jag. Idag har vi bytt upp oss ytterligare, panoramafönster, lyxiga lampor, vacker utsikt och gratis passning utav datorer när vi ska ner och ta luft och diverse. När jag tittar upp ser jag pernilla i röd skarf framför sin dator, hon stirrar på skärmen och ser rätt nöjd ut. Antar hon lyssnar på något livsviktigt inslag på aftonbladet eller likanande. Framför mig sitter yrvädret från sthlm. hon sitter mest och skrattar opch kollar på folk nu, tror hon pausar från sitt intensiva skrivande om internkommunikation. Hon lyckas dock fortfarande ha en rätt bestämd uppsyn. Sedan har vi Emma, innan bordet är fullt omkring mig. Hon skrollar skärmen, dricker kaffe och biter på naglarna. Hon pausar nog också lite. Sitter mest med sin kalender och tittar. Planerar säkert en massa viktiga ting.

Tror vi alla tar en liten paus samtidigt då och då, fast vi pratar liksom inte alltid med varandra. vi leker ju viktiga. det måste man när man har sin laptop framför sig. Spelar ingen roll vad man gör egentligen, som just nu. Jag bloggar. Men de tror säkert att jag är inne i ett flow i min c-uppsats (vilket jag såklart är, men inte just nu). Jag kan slå vad om att de tittar på mig i smyg och tänker att "fan vad viktig hon ser ut" .

Veckan flyter, det är rätt god stämning. vi snackar plugg, kaffe, mys, lilla London besök, Julfest och sådär. Rätt fint, blir glad när jag tänker på det. Nästa vecka ska jag handla julklappar. Önskar man sig inget får man inget.

Peace

RSS 2.0